haga.hsbbrfwebb.se|brf@hsbhaga.se
Bra att veta2020-06-22T16:45:46+01:00

Ta del av medlemserbjudande

 

 

Bra att veta om bostadsrätt

Bostadsrättsboende är populärt, inte minst för att du äger din bostad och på så vis har god chans att bevara eller till och med öka värdet på investeringen.

Att bo i bostadsrätt innebär att du äger fastigheten tillsammans med dina grannar och att du har rätten att bo i en viss lägenhet. Skillnaden mellan att äga en bostadsrätt och en villa är att i bostadsrättsföreningen delar du ansvar och kostnader för fastigheten och gemensamma ytor med grannarna. Du har stora möjligheter att göra förändringar i din lägenhet efter personliga önskemål och du har rätt att vara med och påverka bostadsrättsföreningen i många viktiga frågor.

Vill du veta mer, gå in på HSB Nordvästra Skånes hemsida “Bra att veta om bostadsrätt”.

Kameraövervakning

På området har vi kameraövervakning på baksidan av kvarterslokalen, vid grillen/pergolan. Detta p g a upprepade problem med förstörelse och nedskräpning med bl a krossade flaskor. Det finns en regelrätt rutin för behandling av filmmaterialet, allt i enlighet med datainspektionen.

Förändring av bostadsrätt:

Om man vill göra en förändring på sin bostadsrätt måste man alltid lämna in en skrivelse till styrelsen för ett ställningstagande och ett eventuellt godkännande.

Sopsortering:

Vi har fyra soprum i vårt område.

All information som behövs för att sortera sopor och sophantering finns i varje soprum.

Komposthantering:

För trädgårdsavfall finns det två containers till förfogande, en på vardera parkering.

Garage & Parkeringsområde:

Till varje lägenhet finns ett låsbart kallgarage. På våra två parkeringsområden finns det uppmärkta parkeringsplatser där man kan parkera var som helst inom markerat område. Vi har två handikapplatser, dessa är endast till för de som har tillstånd att parkera där. Parkeringsområdet har utrustats med extra stålkastare som styrs av rörelsedetektorer.

Festlokal:

I kvartershuset finns en festlokal att hyra för 300:-/dygn. Lokalen får endast hyras av boende i brf Haga och är till för
aktiviteter av privat karaktär. Det är inte tillåtet att hyra för någon annans räkning.

Övernattningsrum:

Föreningen har ett enkelt övernattningsrum, med 4 sängplatser. Bokas på vicevärdskontoret eller via mail.
Pris 200:-/natt

Finns att hyra:

Täckt gallersläp, 50:-/dygn
Häcksax, 25:-/dygn
Bord och stolar
Bokas via fastighetsskötare, 0702-284524

Kabel-Tv & Internet:

Våra fastigheter är uppkopplade på Comhems TV-Basnät samt Comhems bredband för internet. I avgiften ingår 50/10 uppkoppling. För komplettering av detta, kontakta Comhem. Vi har även en intern Tv-kanal som underhålls av vår vicevärd.

Anticimex:

Om ni får bekymmer med myror eller något annat skadedjur, så ringer ni själva till Anticimex. Föreningen har tecknat ett avtal. Uppge HSB brf Haga och Länsförsäkringar.

Försäkring:

I avgiften för boendet ingår bostadsrättstillägget så detta behövs inte tecknas extra till hemförsäkringen.

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email